SportCity steunt jongeren met mentale problemen

Jan 16 2023

Word lid en geef een 'up' aan een jongere die zich even down voelt. Dat is de inzet van de nieuwe campagne van SportCity en stichting MIND Us, een stichting die zich inspant voor de mentale gezondheid van jongeren.

Voor elk nieuw lid dat zich de komende periode meldt bij SportCity, doneert de sportclub een lidmaatschap aan MIND Us.

Zo doen nieuwe leden automatisch iets goeds voor een ander, aldus het bedrijf. Het idee is ontwikkeld door Fitzroy.

Stichting MIND Us zet zich in voor de mentale gezondheid en weerbaarheid van jongeren. Dat is hard nodig volgens de stichting, want helaas ervaren steeds meer jongeren problemen met hun mentale gezondheid. Uit onderzoek* blijkt dat maar liefst 1 op de 7 jongeren depressieve klachten heeft. Ook ervaart een derde van de jongeren tussen 12 en 27 jaar prestatiedruk. 75% van de psychische problemen ontstaat vóór het 25e levensjaar en erover praten is vaak ongebruikelijk. MIND Us wil jongeren helpen en heeft in SportCity een partner gevonden om daaraan bij te dragen.                                                            

SportCity wil Nederland naar eigen zeggen ‘gelukkiger te maken door bewegen op een prettige en toegankelijke manier aan te bieden.’ Rohit Gulati, CEO van SportCity: ‘We zijn blij dat we MIND Us en haar partners kunnen helpen.

"Sporten kan voor jongeren die het moeilijk hebben, een goede uitlaatklep zijn."

We willen ons inzetten om ook voor deze jongeren een plek te zijn waar ze kunnen ontspannen en andere mensen kunnen ontmoeten als ze daar zin in hebben. Ons gezamenlijke doel is om zoveel mogelijk jongeren op weg te helpen naar een gezonde toekomst.’

Ook Frederieke Vriends, directeur van MIND Us, is blij met deze samenwerking: ‘Sporten kan bijdragen aan een goede mentale gezondheid. Ik vind het dan ook heel mooi en bijzonder dat SportCity jongeren die het momenteel zwaar hebben, actief wil helpen door hen via onze samenwerkingspartners een lidmaatschap aan te bieden. Door onze krachten te bundelen maken we samen een vuist en kunnen we jongeren met mentale problemen beter ondersteunen.’ Minimaal 2.500 SportCity lidmaatschappen voor 6 maanden worden straks verdeeld via de partners van MIND Us.

Op Blue Monday opent SportCity de deuren voor iedereen                               

En omdat bewegen aantoonbaar goed is voor je mentale gezondheid opent SportCity op Blue Monday (16 januari) haar deuren voor iedereen. Ook niet-leden kunnen deze dag bij één van de 112 sportclubs gratis sporten.