The Royal Submarine

Koninklijke bootservice

Voor Subway Nederland bedachten we een opvallende en ludieke activatie om tijdens Koningsdag de drukte te ontduiken. In drie Royal Submarines van Subway vervoerden we je royaal van A naar B. Je hoefde alleen maar een broodje te bestellen.

Royals te water


Het koningspaar ging naar Rotterdam dit jaar. Dus om de actie alvast aan te jagen, lieten we de (fictieve) koning Willem Alexander en koningin Maxima vast de Royal Submarine uitproberen op de Rotterdamse wateren. Deze video lekten we op verschillende blogs. Ze voeren exact dezelfde route die het koningspaar tijdens Koningsdag in het echt zal gaan varen op Koningsdag zelf. De stunt zorgde in Rotterdam en online voor reuring.

The Royal Submarine


Wie ooit met Koningsdag in Amsterdam is geweest, weet dat je 'gesandwiched' wordt door de drukte. Om de drukte te ontwijken op het land, zetten we onze 3 Royal Submarines in om feestgangers via de Amsterdamse grachten naar hun bestemming te brengen. Deze Subway-groene aandachtstrekkers wisten het oog van vele feestgangers te vangen. 

Koninklijk genieten

We introduceerden speciaal voor Koningsdag de ‘Royal Sub’, een limited edition Subway broodje met oranje elementen. Door op Koningsdag via Thuisbezorgd deze Royal Sub te bestellen voor 27 cent, kwam Subway je ophalen met de Royal Submarine. Zo kan je niet alleen de drukte ontduiken op een duikboot, maar ook nog eens koninklijk genieten. Zo speelden we slim in op de behoefte van de feestvierders in Amsterdam én wisten we Subway te kronen tot de smaakmaker van Koningsdag 2023.