Glenfiddich

De eigenzinnige whiskymakers van Dufftown

Whisky's rijpen vaak tientallen jaren tot ze hun perfecte smaak ontwikkelen. Als gevolg daarvan is whiskycommunicatie meestal opgebouwd rond traditionele beelden die het verleden vieren. 
De Schotse whiskymakers van Glenfiddich hebben altijd revolutionaire methoden gebruikt om hun bekroonde whisky's te produceren. Om hun pioniersgeest te benadrukken, besloten we in plaats daarvan naar de toekomst te kijken.

Een nieuw platform: Taste the Future

We hebben een nieuw creatief platform gelanceerd: Taste the Future. Elk jaar zullen we samenwerken met een grensverleggende ontwerper om de vraag te beantwoorden: "Hoe ziet de wereld er over 12, 18 en 30 jaar uit als de whisky die dit jaar in vaten is opgeslagen klaar is met rijpen?". Geïnspireerd door de rijpingstijd van Glenfiddich's drie meest iconische single malts: de Glenfiddich 12 year old, 18 year old en 30 year old.

Het eerste hoofdstuk: BYBORRE

Borre Akkersdijk, de oprichter van de innovatieve textielstudio BYBORRE, nam onze uitdaging aan en creëerde drie visionaire modestukken voor 2035, 2041 en 2053. Ze laten zien hoe technologie zal evolueren en mode digitaler zal worden, terwijl duurzaamheid en comfort in werkelijkheid belangrijker zullen worden. Elk item werd ontworpen op basis van uitgebreid onderzoek naar duurzame uitdagingen en de vooruitgang van technologie.

De première in het NXT museum

De items werden gelanceerd tijdens een exclusief evenement in het NXT Museum in Amsterdam. Alle bezoekers konden de fashion items ontdekken onder het genot van de bijpassende Glenfiddich Whisky.

Een 360-campagne

Het evenement markeerde ook de lancering van een 360-campagne, inclusief OOH en social ads. Om de campagne digitaal tot leven te brengen, creëerden we een visueel krachtige lanceerfilm die het vakmanschap van zowel Glenfiddich als BYBORRE uitstraalde. De film werd geregisseerd door het duo Maria Bodil en geproduceerd door Tebbernekkel.