Stoov

Een ode aan de Koukleum 

Vanuit het idee ‘we warm people’ brachten we in de Europese merkcampagne van Stoov een ode aan de Koukleum. 

Stoov is de Nederlandse bedenker en maker van duurzame warmtekussens. Na een jaar van focus op het onder de aandacht brengen van het merk en de categorie ontwikkelden we een nieuwe, unieke campagne om Stoov herkenbaar en onderscheidend neer te zetten.

Vrouwen hebben het standaard 2 graden kouder

De één heeft het sneller koud dan de ander, zo hebben vrouwen het gemiddeld twee graden kouder, door een andere spieropbouw, hormoonschommelingen en doorbloeding. Maar je huis heeft natuurlijk maar één thermostaat. Dat kan voor enige frustratie zorgen, die je avond op de bank een stuk ongezelliger maakt. Stoov ziet de echte koukleumen en biedt een oplossing, vanuit het idee: verwarm jezelf en niet de planeet

Koukleum kostuums

We wilden de doelgroep aanspreken op een herkenbare, onderscheidende en leuke manier. In onze Europese merkcampagne claimt Stoov de Koukleum door deze op gevatte wijze in beeld te brengen. Samen met Deux Amsterdam hebben we drie koukleum-kostuums ontwikkeld om het fenomeen tot leven te brengen: bibberend en gehuld in een een dikke laag dekens, kussens, sjaals, mutsen en ander warmhoudend goed, sluipt de koukleum naar de thermostaat of zit deze op de bank. Gelukkig biedt Stoov de oplossing, die niet alleen de Koukleum uit diens lijden verlost, maar ook de sfeer verwarmt. 

“De campagne kan de grens over; het is daar getest en ook daar werd deze met een glimlach ontvangen. Samen met Fitzroy hebben we met veel liefde en plezier aan de campagne gewerkt en we zijn trots op het eindresultaat” aldus Ilse van Loon, Director Brand & Communications bij Stoov®.