Tony’s Chocolonely

Hebben een Chocolate Love A-Fair

En vieren dat met een love song van Faberyayo en vier nieuwe producten
Twee merken die allebei vechten voor sociale rechtvaardigheid, zijn als een blok voor elkaar gevallen. Ben & Jerry’s sluit zich aan bij Tony’s Open Chain en doet zo mee met Tony’s Chocolonely’s missie om een einde te maken aan de misstanden in de cacao-industrie. Deze Chocolate Love A-Fair is een match made in choco heaven.

Uit liefde ontstaan

Om deze samenwerking te vieren hebben de ijs- en chocolademakers 4 nieuwe producten gemaakt, geïnspireerd op elkaars meest iconische smaken. Een nieuwe Ben & Jerry’s smaak, Chocolatey Love A-Fair is gebaseerd op Tony’s meest geliefde smaak aller tijden: melk karamel zeezout. Ook beschikbaar in vegan. En 2 nieuwe Tony’s Chocolate Love A-Fair repen, geïnspireerd op 2 beroemde Ben & Jerry’s smaken: de donkere melk brownie (Chocolate Fudge Brownie ijs) en de wit strawberry cheesecake (Strawberry Cheesecake ijs). De pints zijn vanaf 5 september verkrijgbaar bij New York Pizza, vanaf half september bij Getir en in oktober liggen ze in de winkel. De repen liggen vanaf begin 2023 ook in de winkel. 

Love song met Faberyayo 

Aan de kersverse Chocolate Love A-Fair ging het nodige geflirt vooraf. Eerst was een serenade (Chocolade Love) van Tony’s aan Ben & Jerry’s te horen. Hierop reageerde Ben & Jerry’s op hun beurt met een serenade aan Tony’s (Je Laat me Smelten). En als klap op de vuurpijl maakt het koppel hun liefde “100% openbaar” met het duet Chocolate Love A-Fair, featuring Faberyayo (Pepijn Lanen) van de Jeugd van Tegenwoordig.

“Wij zijn erg trots dat wij met niet één maar twee van deze absolute topmerken om tafel mochten om dit prachtige nieuws naar buiten te brengen. Een droom die uitkomt”, aldus Jur Baart, oprichter van Fitzroy. 

Samen de industrie eerlijker maken

Joke Aerts, Tony's Open Chain Lead laat weten: “We zijn enorm blij met Ben & Jerry’s als nieuwe bondgenoot in Tony’s Open Chain missie. Dit zorgt niet alleen voor extra cacaovolumes die op een eerlijke manier worden ingekocht, maar de samenwerking met één van ’s werelds meest geliefde social impactmerken zet bovendien ons initiatief internationaal op de kaart. En laat zien dat onze manier werkt voor alle bedrijven in de chocolade-industrie. Ik ben ervan overtuigd dat we samen grote stappen kunnen zetten in het bestrijden van moderne slavernij, illegale kinderarbeid, ontbossing en we de levens van vele West-Afrikaanse cacaoboeren kunnen verbeteren.”

Liefdesfeestje

De nieuwe producten worden officieel aan het publiek geïntroduceerd tijdens het liefdesfeestje op 1 september bij Tony’s hoofdkwartier op het Westergasterrein, daar zal voor bezoekers ook de mogelijkheid zijn om alle nieuwe smaken te proeven. Alle 3 de love songs zijn gebundeld in de Chocolate Love A-Fair EP, te beluisteren op Spotify via deze link