Eurail

The sound of your Interrail adventure

Voor de 50e verjaardag van Interrail ontwikkelden wij een impactvolle merkactivatie die iedere treinreis memorabel maakt. 


Soundtracks is een realtime, adaptieve audio-ervaring die reageert op de locatie, het tijdstip, het landschap en het weer van de reiziger. En zo een unieke, voortdurend veranderende soundtrack creëert voor elke individuele reiziger op Interrails totale hele Europese spoorwegnetwerk. 

"Een van de beste dingen van treinreizen is gewoon gaan zitten en kijken naar de prachtige landschappen die langzaam voorbij komen glijden", legt Fitzroy, het creatieve bureau van Interrail, uit. "We dachten, hoe geweldig zou het zijn om een real-time gegenereerde soundtrack te hebben die mee verandert met je reis. Dag wordt nacht, de track verandert. Platteland maakt plaats voor bergen, de track verandert. Het begint te regenen, het uitzicht vanuit je raam verandert, dus daar speelt de muziek op in. Alles in real-time, voor elke Interrail reiziger op het totale netwerk.

"We zijn erg blij dat we Interrail-reizigers een nog mooiere en gedenkwaardigere reis kunnen bieden dan ooit tevoren met SoundTracks", zegt Kavita Kooijman, Brand Manager bij Interrail: "We vieren het 50-jarig jubileum van de Interrail Pas het hele jaar door, en wilden deze zomer onze reizigers iets unieks aanbieden om te vieren hoe prachtig het is om vanuit de trein Europa te ontdekken.”

Visuele identiteit

Voor Eurail hebben wij een nieuwe visuele identiteit ontwikkelt. Een indrukwekkend merk dat hun klanten inspireert en nieuwsgierig maakt. Hierbij hoort een duidelijk en gedurfd logo. Dit hebben we gedaan door gebruik te maken van gebogen lijnen en speelse gele accenten. Met de ontwikkelde Eurail-patronen wilden we het emotionele plezier van reizen laten zien.