Nieuwe PlayStation-game strijkt neer in Nederlandse binnensteden

Feb 22, 2022

De Nederlandse game Horizon Forbidden West is via een campagne zicht- en tastbaar in grote steden.

De binnensteden van Amsterdam, Utrecht en Rotterdam zijn deze week het toneel van een campagne van PlayStation, ter ere van de release van de nieuwe PlayStation-game Horizon Forbidden West. Deze game is op 18 februari uitgebracht voor de PlayStation 4 en 5 en ontwikkeld door de Nederlandse ontwikkelaar Guerrilla. Horizon Forbidden West speelt zich af in een fictieve en kleurrijke wereld waarin de mensheid verdreven is door robots.


Om aandacht te creëren voor de game, staat er op woensdag 23 februari een zwaar gehavende en overwoekerde bus op het Museumplein in Amsterdam. Passanten kunnen bij deze bus meer te weten komen over de videogame. De bus speelt een rol in het spel. Vlakbij de bus is op 23 februari een grote bloem te vinden, ook geïnspireerd door de game.

Utrecht en Rotterdam

De bijzondere bloem is op woensdag 23 februari tot en met vrijdag 25 februari ook te vinden in de binnensteden van Rotterdam en Utrecht. Om hoeveel bloemen het gaat, is niet duidelijk. PlayStation heeft ook bushokjes omgetoverd tot begroeide plekken waar een medewerker staat die gedichten uitdeelt. Het gedicht is gedrukt op groeipapier (biologisch afbreekbaar papier met bloemzaadjes) en moedigt de passant aan om op sociale media deel te nemen aan een wedstrijd. De bushokjes bevatten ook digitale reclameborden over de nieuwe videogame. 

De campagne is een samenwerking tussen PlayStation (Sony), Fitzroy en BAAS.