Smyle tandpasta gebruikt Strand IJmuiden als billboard

Jun 01 2023

Producent van plasticvrije tandpasta en -tabletten Smyle heeft de handen ineengeslagen met strandkunstenaar Tim Hoekstra. Hoekstra maakt op 26 mei voor het merk een enorme illustratie in het zand van het strand van IJmuiden. Het idee hiervoor komt van reclamebureau Fitzroy.

Het bijzondere aan het project is dat de tekening van 30 x 40 meter door de opkomende vloed helemaal weggespoeld wordt, zonder een spoor achter te laten. Hiermee wordt de noodzaak gesymboliseerd om geen plastic meer te gebruiken, dat wél rotzooi achterlaat. De tijdelijkheid van de advertentie in het zand benadrukt de urgentie van het plastic probleem en de noodzaak snel om te handelen.

Het idee en de film die van de tekening is gemaakt zijn bedacht en geproduceerd door reclamebureau Fitzroy uit Amsterdam. Mischa Schreuder, creative partner bij het bureau, is zeer begaan bij het probleem waste en duurzaamheid. ‘Toen Smyle bij ons langs kwam was er gelijk een connectie. Bij Fitzroy willen we graag communicatie maken die bijdraagt aan natuur en milieu. Smyle doet dit dag in dag uit met hun plasticvrije tandpasta. Tandpasta tabletjes die niet in plastic tubes zitten, en de tandpasta zelf bevat ook geen microplastics. Een puur product dat wij graag willen helpen met hun missie voor een plasticvrije wereld. Ook niet onbelangrijk: het is ook goed voor je gebit.

Almar Fernhout van Smyle: ‘Wij staan voor goede mondverzorging en gebruiken geen plastic en onze producten bevatten geen microplastics. Die invulling heeft Fitzroy goed weten om te zetten en een van de eerste acties is dit speciale billboard. Bij goede, effectieve mondzorg horen geen plastic tubes, microplastics en andere ongezonde ingrediënten!’