Cordaid

NAAR KLIMAATMARS MET PAN EN POLLEPEL

Om aandacht te vragen voor onze falende voedselsystemen.

Zondag 19 juni was in Rotterdam de Klimaatmars. De klimaatcrisis raakt ons allemaal, maar mensen in arme landen betalen de prijs nu al. Er zijn voedseltekorten door droogte, overstromingen en misoogsten. 3 miljard mensen hebben hier dagelijks mee te maken. Aan de andere kant is het voedselsysteem verantwoordelijk voor maar liefst 37% van de totale globale CO2 uitstoot!

Als organisatie voor internationale samenwerking roept Cordaid iedereen in Nederland op om ook naar de Klimaatmars te komen, en pan en pollepel mee te nemen om een zo hard mogelijk geluid te maken om de politiek wakker te schudden. Via fixthesystems.nl kunnen mensen meer lezen over de beweegredenen van Cordaid en de petitie tekenen. Ook zijn er raamposters te downloaden en gifjes te vinden die men kan gebruiken op Instagram. De petitie wordt in November aangeboden aan de regering. Loop mee met de Klimaatmars en teken sowieso de petitie.

Kijk op: www.fixthesystems.nl

“Systemen houden niet op bij landsgrenzen. Klimaatverandering, een pandemie, armoede en ongelijkheid raken ons allemaal. De wereld is meer dan ooit met elkaar verbonden. De bestaande systemen falen. “Samen kunnen we systemen fixen”, aldus Matthias van Halem van Cordaid.