La Vie

Op 5 september 2022 verbood Haarlem als eerste stad ter wereld om milieuredenen vleesreclame. Een week later is La Vie het eerste plantaardige vleesmerk dat reclame maakte in Haarlem.

'Ja, de campagne is een beetje een plaagstoot. Maar met een goede reden: we zijn ervan overtuigd dat plantaardig spek de toekomst heeft', licht Jur Baart van het verantwoordelijk communicatiebureau Fitzroy toe, 'Waarom de toekomst? Omdat het een perfect antwoord is op alle spanningen die gepaard gaan met de consumptie van varkensspek.


Het merk smaakt net zo lekker als varkensspek en we verzinnen dit niet, het Technisens Instituut heeft de smaak in juni 2022 getest. Het product ziet er net zo uit als varkensspek, maar het bevat geen varkensvlees, waardoor we die schatjes kunnen redden waar we zoveel van houden. En iedereen kan aan dezelfde tafel zitten, "van Haarlem tot Harlem". Het productieproces verbruikt minder water en land. La Vie stoot minder CO2 uit. Kortom, wij vinden dat dit merk echt in Haarlem thuishoort.'