SportCity

Visuele identiteit

Deze campagne is de eerste in de door Fitzroy ontwikkelde nieuwe visuele identiteit voor SportCity. Nadat sportclubs van Fit For Free verdergaan onder de merknaam en formule van SportCity is er door Fitzroy een visuele identiteit ontwikkeld die het DNA van SportCity in alle vestigingen zichtbaar maakt. S(up)porten

1 op de 7 jongeren heeft depressieve klachten, 1 op de 3 ervaart prestatiedruk en het stigma omtrent mentale problemen is ook onder jongeren nog groot. 75% van de psychische problemen ontstaat vóór het 25e levensjaar. Zij kunnen dus wel wat extra support gebruiken.

Sporten is de ideale uitlaatklep voor jongeren. Niet alleen omdat bewegen een goede uitlaatklep is en je mentaal weerbaarder maakt, maar ook omdat een sportclub zorgt voor plezier, structuur en sociale contacten. Vanuit daar ontstond het idee voor onze S(up)porten campagne: door te komen sporten bij SportCity, geef je een UP aan iemand die zich even down voelt. 

Voor elk nieuw SportCity lid wordt een gratis lidmaatschap gedoneerd aan de stichting MIND Us, een stichting die werkt aan de verbetering van het mentale welzijn van jongeren. Minimaal 2.500 lidmaatschappen voor 6 maanden worden verdeeld via de partners van MIND Us. Zo zetten we ons in om ook voor deze jongeren een plek te zijn waar ze kunnen ontspannen en andere mensen kunnen ontmoeten. Zo sluit het initiatief mooi aan op het doel van SportCity om bewegen op een prettige manier voor iedereen toegankelijk maken.